Stage bij Morgan Recruitment Group: De Stappen naar Professionele Groei en Succes

Ben je op zoek naar een waardevolle en leerzame stageplek? Bij MRG bieden we unieke stageprogramma's die je niet alleen voorbereiden op je toekomstige carrière, maar je ook persoonlijk laten groeien. In deze blog beantwoorden we tien veelgestelde vragen over onze stageprogramma's, met waardevolle inzichten van onze huidige en voormalige stagiairs. 

Een stageperiode is vaak een cruciaal moment in de loopbaan van een jonge professional. Het biedt een eerste kennismaking met het echte werkleven en de kans om geleerde theorieën toe te passen in de praktijk. In deze blog delen Chanell Watson (Marketing & Communicatie) en Pablo de Gooijer (Recruitment / Sales) hun ervaringen als stagiaires bij Morgan Recruitment Group. Ze vertellen over de uitdagingen die ze tegenkwamen, de vaardigheden die ze ontwikkelden en de hoogtepunten van hun tijd bij ons recruitmentbureau.

Wat maakt onze stageprogramma's uniek en waardevol?

Onze stagiairs waarderen vooral de werksfeer en persoonlijke begeleiding bij MRG. Pablo, een huidige stagiair, zegt: "Je krijgt echt geen ‘stagiair klusjes’, maar opdrachten met impact en waarde. Het persoonlijke aspect maakt onze stages uniek." Deze persoonlijke aanpak en de focus op zinvolle taken zorgen ervoor dat stagiaires zich gewaardeerd en betrokken voelen. Dit maakt hun stage niet alleen leerzaam, maar ook motiverend en inspirerend. 

Bij de marketingafdeling gaat het er anders aan toe. Chanell Watson haar functie is marketing & communicatie stagiaire. 

“Elke dag ziet er anders uit, ik heb wel kleine taken die ik dagelijks, wekelijks of maandelijks af moet hebben. Daarentegen is er veel vrijheid om je creativiteit te kunnen gebruiken. Denk aan foto’s & video’s maken, posts maken voor op de sociale mediakanalen, blogs schrijven, etc.”

Welke vaardigheden en kennis kun je opdoen tijdens een stage bij ons?

Tijdens je stage bij MRG ontwikkel je essentiële vaardigheden zoals communicatie en sales. "De belangrijkste vaardigheid die ik heb ontwikkeld, is mijn communicatievaardigheid. Het psychologische aspect van sales vond ik het interessantst," aldus Pablo. “Op stage leer je niet alleen communicatie skills maar ook professionaliteit in het vakgebied. Je leert hoe het is om op kantoor te werken en alle processen die erbij horen”. 

Hoe ondersteunen wij onze stagiairs tijdens hun leerproces?

Bij MRG zorgen we voor een ondersteunende leeromgeving. Stagiairs kunnen altijd terecht bij hun stagebegeleider en collega’s. Het is de bedoeling dat je op je stage werkervaring opdoet, zodat je weet wat je te wachten staat als je fulltime gaat werken. Hier bereiden ze je voor op het echte werkleven met enorm veel hulp van je stagebegeleider. 

 "Je kan beter alles drie keer vragen dan drie keer fout doen. Er heerst echt een behulpzame sfeer bij MRG.

-Pablo de Gooier

Kun je enkele succesverhalen delen van voormalige stagiairs die nu een volwaardige rol binnen ons bedrijf vervullen?

Een goed voorbeeld van doorgroeimogelijkheden bij MRG is Zoë Boere, die is gegroeid van stagiaire tot TA Business Consultant. Dit toont aan dat er kansen zijn om na je stage bij ons te blijven werken en verder te groeien. Een stage is niet alleen voor school maar ook voor jezelf en openen allerlei deuren voor je. Wie weet loop je hier stage en krijg je een contract aangeboden. 

Welke begeleiding en mentorschap bieden we aan onze stagiairs?

Onze begeleiding is intensief en waardevol. Stagiairs werken nauw samen met hun stagebegeleider en kunnen altijd vragen stellen en overleggen. Daarnaast zijn er wekelijkse trainingen om kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. 

Hoe ziet een typische werkdag eruit voor een stagiair bij ons?

Een typische werkdag bij MRG is goed gestructureerd en vol afwisseling:

- 8:30-9:00: Startup (gezamenlijke dagplanning)

- 9:00-12:00: Core werkzaamheden (kandidaten benaderen, bellen, projecten)

- 12:00-12:30: Mailtjes beantwoorden en bellijst voorbereiden

- 12:30-13:30: Pauze (stad in, pingpongen, etc.)

- 13:30-17:00: Core werkzaamheden (vacatures schrijven, bellen, projecten)

- 17:00-17:30: Dagplanning maken

“Een werkdag bij een marketing stagiaire ziet er iets anders uit. Er wordt een sociale media kalender gemaakt, waarin alle taken staan die er op een specifieke dag gedaan moeten worden. Het kan voorkomen dat de planning wordt verschoven of er andere taken tussenkomen die voorrang hebben. Als daarvan sprake is dan wordt er goed over gecommuniceerd.”

Welke kansen zijn er voor professionele groei en ontwikkeling tijdens en na de stage?

Bij MRG stimuleren we voortdurende groei. Naast de mogelijkheid om na je stage te blijven, krijg je volop kansen om je professionele netwerk uit te breiden en je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Hoe helpen wij stagiairs om hun netwerk uit te breiden binnen de industrie?

Stagiairs bij MRG bouwen waardevolle persoonlijke banden op met collega’s en breiden hun netwerk uit, bijvoorbeeld via LinkedIn. Dit kan zeer nuttig zijn voor je toekomstige carrière.

Kun je beschrijven hoe het is om deel uit te maken van ons team?

Stagiairs worden met open armen ontvangen bij MRG. Pablo zegt: "Je rolt heel snel binnen het team. Iedereen is open voor een praatje en er zijn regelmatig teamuitjes en borrels. Je creëert echt een band met je collega’s." 

‘’Vanaf de eerste dag voelde ik me al welkom, iedereen stelt zich open om je te leren kennen. Er worden regelmatig leuke uitjes georganiseerd om iedereen gezellig bij elkaar te brengen, zo kan je iedereen beter leren kennen en voel je je al snel thuis."

Chanell Watson

Welke feedback zou jij als huidige of voormalige stagiair geven over je ervaring bij ons?

Pablo adviseert: "Richting het einde van de stage is het fijn om meer zelfstandig te werken, maar ook de nauwe begeleiding vast te houden.

Chanell adviseert: ‘’Blijven communiceren met je stagebegeleider en andere collega’s is erg belangrijk, zo zijn ze op de hoogte van je taken en of je eventueel hulp nodig hebt.’’

Wil jij je carrière een vliegende start geven? Overweeg dan een stage bij Morgan Recruitment Group. Bij ons krijg je niet alleen de kans om je vaardigheden te ontwikkelen en waardevolle ervaring op te doen, maar ook om deel uit te maken van een leuk en gezellig team. We bieden een unieke omgeving waarin je kunt groeien en je professionele netwerk kunt uitbreiden. Klaar om de volgende stap in je carrière te zetten? Solliciteer nu voor een stage bij Morgan Recruitment Group en ontdek hoe wij je kunnen helpen om je doelen te bereiken.

Meer lezen over onze collega's? 

 

Bel of mail mij